APPARTEMENT OF HUIS VERHUURD?

Dan dient u zeker een plaatsbeschrijving op te maken om na de huurceel sterk in uw schoenen te staan indien er schade door de huurder werd aangebracht.

Een plaatsbeschrijving  is een schriftelijke vaststelling van de feitelijke situatie van een gebouw, appartement of woning.

In het kader van een verhuring wordt deze opgesteld bij aanvang van de huur. Idealiter  op het moment dat de ruimtes onbewoond zijn, maar het kan ook tijdens de eerste maand van bewoning.

De plaatsbeschrijving moet bij het huurcontract worden gevoegd en mee geregistreerd worden.

IS EEN PLAATSBESCHRIJVING NODIG?

Een plaatsbeschrijving kan echter voor diverse doeleinden nuttig of noodzakelijk zijn, soms is het zelfs een wettelijke verplichting.

Bij verhuring

  • Als eigenaar verhuurt u een studio, appartement of huis (wettelijk verplicht sinds 2007, art. 1731 Burg. wetboek)

Voor aanvang van een bouwwerk

  • Uw buurman gaat een huis bouwen op het naastliggend perceel, hij dient hiervoor een put te graven, uw woning kan hierdoor verzakken, de aannemer zou uw tuinaanleg of gevel kunnen beschadigen,…
  • U hebt een aannemer gevraagd uw woning te verbouwen en wenst een plaatsbeschrijving zodat de huidige staat kan vergeleken worden met het lastenboek en de afgewerkte staat. Barsten, gebreken en andere ongewenste details kunnen hieruit afgeleid worden en ontegensprekelijk ten laste van de aannemer gelegd worden.

Bij aankoop of verkoop van een woning

  • U hebt net een huis gekocht, de huidige eigenaar blijft de woning echter nog even betrekken, u wenst zeker te zijn dat u het gebouw terugvindt in de staat waarin u het kocht.

 

Contacteer Ivan Charon

E-mail

015 78 02 02

03 400 43 23