Het nieuwe EPC vanaf 1 januari 2019

Vanaf januari 2019 staat het EPC in een nieuw jasje. Het EPC blijft een verplicht document bij het te koop en te huur stellen van woningen, appartementen, …  maar het ziet er helemaal anders uit en bevat ook nieuwe informatie. Het EPC is een stuk visueler, de woning krijgt een label en de aanbevelingen zijn een pak concreter.

Heeft u nog een geldig EPC (van voor 1 januari 2019), dat blijft uiteraard nog steeds geldig tot de vermelde vervaldatum en kan u uiteraard blijven gebruiken voor je verkoop of verhuur. Toch kan het nieuwe EPC interessant zijn als u intussen renovatiewerken liet uitvoeren. Ook als u niet van plan bent om uw woning te verkopen of te verhuren, kan het nieuwe EPC u handige informatie geven, bijvoorbeeld bij renovatieplannen.

Een label voor uw woning!

Op het nieuwe EPC, opgemaakt na 1 januari 2019 staat een label voor de woning. Dit gaat van A+ (uitstekend) tot F (zeer slecht). Vermeld dit label steeds bij de publicaties waar u uw woning te koop of te huur aanbiedt. Een goed label is immers prima reclame voor uw woning!

Daarnaast toont het nieuwe EPC ook in hoeverre uw woning, appartement, studio, … al voldoet aan de energiedoelstelling van 2050.

De Vlaamse regering wil met het Renovatiepact tegen 2050 alle Vlaamse woningen en appartementen  minstens even energiezuinig maken als een energetische nieuwbouwwoning van 2017.

Concrete aanbevelingen voor de renovatie!

Het vernieuwde EPC geeft op een geautomatiseerde manier tips en aanbevelingen om het label van uw woning of appartement nog te verbeteren. En voor eengezinswoningen wordt automatisch een kostenraming meegegeven.

Ons kantoor levert snel, correct en aan interessante tarieven uw EPC. Gewoon even bellen voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *